Sivut

maanantai 13. heinäkuuta 2009

Juhlintaa

Hyvä ajatukseni laihiksen aloittamisesta tökkäsi heti alkuunsa. On synttäreitä, hääpäiviä ja kaikenlaisia muita herkuttelutilanteita oikein sumaksi asti. Tänään kokoonnuttiin sukuloimaan porukalla ja minä lupauduin tekemään täytekakun. Ja samalla kun siinä leivoin niin omin lupineni tein juhliin vielä suolaistakin.Täytekakkua varten ostelin kaupasta vähän sitä sun tätä (kun en oikein tiennyt millaisen kakun tekisin), ja lähes kaiken sain kakkuun uppoamaan. Pohjana kaksi pellillä paistettua pohjaa, vaalea 6 munan ja suklainen 8 munan pohja (näistä tosin jäi osa itselle kun kupuun ei mahdu koko pellillinen). Kostutus vaniljasokerilla maustetulla maidolla, väleissä mansikka-banaani rahkaa ja pinnalla Omar-karkeista ja kermasta keitetty kinuski. Ja koska ne rahkaan aiotut pätkikset unohtui siinä vaiheessa niin raastoin niitä sitten koristeeksi kakun päälle.Reunat olisin pursottanut mutta oli kuulemma ihan hyvä tuollaisenaan.


Suolaisen ohje on otettu Pirkan Paras Leivontakirja- kirjasta (on muuten todella hyvä reseptikirja).
Käsityöt on jotenkin jumiutunut sellaiseen, tämä pitäisi päätellä vaiheeseen. Lisäksi naapurin vanhassa navetassa odottaa 30 metriä mattolointa kutojaansa.
P.S. Tämän seurauksena minusta tullee isona sairaanhoitaja. Ilmoitus hyväksymisestä kouluun tuli viime viikolla.

4 kommenttia:

 1. ONNEA, PALJON!
  Siis kouluunpääsystä, muut asiat unohtui jo matkanvarrella.

  VastaaPoista
 2. Oikein paljon onnea opiskelupaikan saamisesta, kyllä kakkuja on nyt syytä maistellakin =)

  VastaaPoista
 3. Onnea opiskeluihin :) Pitääpä noita omareita testata joskus itsekin!

  VastaaPoista
 4. Kiitos viestistä! Täällä oli tänään melkoinen mylläkkä: nimi tuli selville ja sekin, että kysymyksessä on vain tekstiviestittely ja muutama kuultu puhelu (montako lie sitten yhteensä...). Ongelmat ovat kuulemma naisella... Katsotaan, kuinka jatkuu. Ensi elokuun 5. päivä olis 20-vuotishääpäivä. Ja 9. päivä pojan rippijuhlat.... huoh...

  VastaaPoista