Sivut

maanantai 27. heinäkuuta 2009

Loma

Huomenna se koittaa. Pakkaamme auton, ajamme 750km ja sitten vielä kävelemme tovin. Astumme sisään mökkiin johon ei tule vettä eikä sähköä. Nautimme yhdessäolosta ilman häiriöitä, seuranamme ihanat ystävät. Ei televisiota, ei tietokoneita, eikä edes kännykkää ellei sitten kiikuta sitä rantasaunan katolle, sinne yltää erään operaattorin kattavuusalue. Ehkä käymme kastamassa varpaamme jäämereen kun niin lähellä jo olemme.

PS. Lomamatkaa varten on jemmassa muutama työ, siinähän sitä on aikaa tikutella kun mies ajaa kohti yötöntä Lappia.

Hauskaa viikkoa kaikille muillekin ja ensi viikolla palataan.

sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Liian iso, liian pieni ja jopa sopiva

Ompelukone on surissut tasaiseen tahtiin, muidenmuassa on valmistunut kolme takkia. Eräs ystäväni sanoi laittavansa kankaita roskiin kun ei enää ompele, minä tietenkin riensin hätiin ja otin kankaat huomaani. Takit on valmistettu resoreita lukuunottamatta noista kaverilta saaduista kankaista, ja tytön takin kangasta on vielä 5 metriä pakalla odottamassa tarvetta. Myös pojan takin saa käännettyä jolloin siitä tulee hillitty tumman sininen takki "virallisempaan" tarpeeseen. Mallit olivat jo nukkumassa joten tällä kertaa saamme tyytyä Lego-Ekkoon

Liian iso
Liian pieni
Sopiva

maanantai 13. heinäkuuta 2009

Juhlintaa

Hyvä ajatukseni laihiksen aloittamisesta tökkäsi heti alkuunsa. On synttäreitä, hääpäiviä ja kaikenlaisia muita herkuttelutilanteita oikein sumaksi asti. Tänään kokoonnuttiin sukuloimaan porukalla ja minä lupauduin tekemään täytekakun. Ja samalla kun siinä leivoin niin omin lupineni tein juhliin vielä suolaistakin.Täytekakkua varten ostelin kaupasta vähän sitä sun tätä (kun en oikein tiennyt millaisen kakun tekisin), ja lähes kaiken sain kakkuun uppoamaan. Pohjana kaksi pellillä paistettua pohjaa, vaalea 6 munan ja suklainen 8 munan pohja (näistä tosin jäi osa itselle kun kupuun ei mahdu koko pellillinen). Kostutus vaniljasokerilla maustetulla maidolla, väleissä mansikka-banaani rahkaa ja pinnalla Omar-karkeista ja kermasta keitetty kinuski. Ja koska ne rahkaan aiotut pätkikset unohtui siinä vaiheessa niin raastoin niitä sitten koristeeksi kakun päälle.Reunat olisin pursottanut mutta oli kuulemma ihan hyvä tuollaisenaan.


Suolaisen ohje on otettu Pirkan Paras Leivontakirja- kirjasta (on muuten todella hyvä reseptikirja).
Käsityöt on jotenkin jumiutunut sellaiseen, tämä pitäisi päätellä vaiheeseen. Lisäksi naapurin vanhassa navetassa odottaa 30 metriä mattolointa kutojaansa.
P.S. Tämän seurauksena minusta tullee isona sairaanhoitaja. Ilmoitus hyväksymisestä kouluun tuli viime viikolla.

perjantai 3. heinäkuuta 2009

Välineurheilua

Niin, tähän asti olen tuskaillut ommellessani neppareiden takia. Jotenkin en osaa laittaa niitä kunnolla, joko kangas repeää tai sitten neppari jää löysälle eikä käyttö ole vaivatonta. Muutaman tuttavan kehuttua KAM-neppipihtejä tilasin sellaiset myös itselleni ja nyt nepittely sujuu helposti. Tosin olisi pitänyt tilata samalla myös useamman värisiä neppejä kun huomasin juuri että haaveilussa olevaan liivihameeseen ei taida passata sen kummemmin punaiset kuin turkoositkaan nepit. Aina ei tarvitse lähteä kauaskaan kun löytää aarteita, minulle riitti mattokudelaatikkoon vilkaisu. Mummolasta aikanaan toin mummon leikkaamia kuteita ja nyt kun puut on taas pystyssä rupesin katselemaan kuteita josko siellä olis sopivia värejä. Mattorannut sai jäädä kun muutama kude osui silmiini, niistähän tulee ihastuttavaa kanttausnauhaa puuvillavaatteisiin. Ensimmäistä kertaa tälle kesälle kaivoin silitysraudan esiin, silittääkseni räsymatonkuteita.