Sivut

tiistai 3. huhtikuuta 2012

Kaaritaskun teko-ohje

Paljon on ollut keskustelua siitä miten kaaritasku ommellaan, lupasin Facebookin OE ryhmässä kertoa oman tapani. Ensin leikataan kappaleet, ja mitataan taskukappaleen sisä ja ulkokaaren mitta. Minulla näissä taskuissa mitat oli 14cm ja 36 cm, sitten resorikantit, sisäkaaren kantti saa olla reilusti lyhyempi, tässä tapauksessa 9,5cm ja ulkokaaren kantti vain hieman reunaa lyhyempi (tässä tapauksessa 31cm) eli jos kertoimia haluaa laskea niin sisäkaaren kantti vajaa 0,7kertainen ja ulkokaari 0,85 kertainen. Itse en ulkokaarta ruukaa mitata, ompelen sen vain sormituntumalla ihan hieman venyttämällä ja katkaisen kantin lopusta.


Ompelen kantit saumurilla kiinni reunoihin oikeat puolet vastakkain (tässä vaiheessa voi vahvasti epäilyttää taskun lopullinen ulkonäkö) . Sitten neulaan resorit muotoonsa ja tikkaan sisäkaaren,kiinnitän taskun omalle paikalleen lahkeeseen ja tikkaan samalla kertaa taskun kiinni lahkeeseen sekä ulkoreunan kantin tikkauksen. Lopuksi ommellaan vaate kasaan ja jäädään odottamaan helteisiä päiviä :)

5 kommenttia:

 1. Ihanaa, kun jaksoit väsätä kuvallisen ohjeen. Paljon paremmin saa selkoa kuvien kanssa, kun siitä ottobre lehden pallotaskuohjeesta :) Kiitos vielä tännekin :)

  VastaaPoista
 2. Voi että, tuoko on noin helppo juttu :D Josko sitä rohkenis kokeilla tässä kunhan ehtii. Taskut kun on The Juttu tuolle 3,5v pojalle :) Kiitän jo etukäteen selkeästä ohjeesta!

  VastaaPoista
 3. Kauniit taskut. Kiitos ohjeesta.

  VastaaPoista
 4. Hei, saisikohan kaaresta mittoja? Taskun korkeus ja leveys lähinnä, kaikilta amatööreiltä ei onnistu piistäminen ilman mittoja ;)Kiitos!

  VastaaPoista
 5. Kiitos selkeästä ohjeesta, pitääkin kokeilla.

  VastaaPoista