Sivut

maanantai 13. lokakuuta 2008

Vauvaviltti ja varaston täydennystä

Reissu Seinäjoelle tuli tehtyä, ja muutama lankakeräkin tarttui mukaan, Regian 4-fädigaa 1 kerä ja neljä kerää Fabelin Sokkegarnia. Lisäksi ostin pojalle housut ja tulokkaalle kypärälakin, niin ja ne ihme pesusienet. Varaston täydennystä tuli ostettua myös synttärilahjaksi saadulla lahjakortilla, Maijaa sekä alpakkalankaa. Alpakasta suunittelin itselle neuletta, saa nähdä toteutuuko se nykyisillä suunitelmilla vai kerkeääkö mieli muuttua ennenkuin aloitan neulomisen (ajattelin odottaa että mahan koko normalisoituu ennen aloittamista). Maijallekin on projektia tiedossa (siitä ei tällä hetkellä sen enempää). Lankakerien alta pilkistääkin se työ joka on pitänyt minut viimeisen viikon ajan poissa koneelta, kaiken sen ajan mikä muilta touhuilta on yli jäänyt olen nimittäin pyhittänyt vauvan viltin valmiiksi saamiseen. Täytyy sanoa että olen tyytyväinen, lopputulos on juuri sellainen kuin aloittaessani ajattelinkin (vaikka välillä epäilytti ja vahvasti) ja yllättävän hyvin sain tilkut aseteltua koko-eroistaan huolimatta peitoksi. Varsinkin kun en etukäteen juurikaan suunnitellut järjestystä vaan aloitin vain yhdestä nurkasta yhdistelemään tilkkuja. kokoa peitolla on n. 75x100cm ja Novitan Woolia kului muistaakseni 8 kerää. Yhdistelyyn käytin luonnonvalkoista Nallea.

8 kommenttia:

 1. Ihanan väriset alpakat ja maijat! Ja hieno tuo tilkkutäkki, jonkun tuollaisen voisin aloittaa itekin (ikuisuusprojektiksi...)

  Laitoin s-postia tauluista.

  VastaaPoista
 2. Onpa mahtava vauvan tilkkupeitto... mulla ei ikinä riittäs sinni tekemään tuollasta... :D:D

  VastaaPoista
 3. Heipsan! Löysinpäs tämän blogisi kun googletin ;) Vähän ihana peitto, mulla ei puikotkaan oikein kädessä, virkkuukoukku vielä vähemmän ;D Keskityn sit enemmän tuonne askartelu- ja leivontapuolelle. Käyhän vilkaisemassa ja arvontakin on menossa!

  VastaaPoista
 4. Viltti on tosi kaunis väreineen kaikkineen. Suorastaan huutaa vauvelia köllöttelemään =)

  VastaaPoista
 5. Aivan superihana vauvan viltti! Siinä riittää pienellä ihania värejä ihmeteltäväksi:) Syystäkin saat olla tyytyväinen projektiin!!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista, ja kehuista.
  Maijja: siksihän tämä pitikin tehdä ensitilassa valmiiksi ettei jää ikuisuusprojektiksi, kuten niin moni työ tahtoo jäädä. Alpakan ostin juurikin sen värin takia.
  Marjo: usko pois, kun muutaman kuukauden tekee ja tajuaa että kohta muksu syntyy niin kummasti löytyy sinniä saattaa loppuun.
  Hannele: Ja mahtavia leivonnaisia aikaan saatkin, mistähän sitä itse löytäs energiaa leipomiseen.
  Johku ja Päivi: värit oli munkin mielestä ehkä parasta koko viltissä, kaikki valmiit vauvan viltit kun tahtoo olla niin hempeän värisiä enkä sellaista halunnut. Oranssia olisin kanssa halunnut peittooni mutta sitä ei nyt sitten ollut woolin värikartassa.

  VastaaPoista
 7. Peitossa viehättää juuri se, että palat ovat eri kokoisia ja se, ettet suunnitellut hirveästi niiden sommittelemista. Ei elämääkään niin hirveästi voi suunnitella, tai yllätyksiä (kts. baby surprise :=), tulee kuitenkin. Itse käytän samaa tekniikkaa kankaisissa tilkkutäkeissä, ja tulos on aina yllätys itsellenikin.
  Iloista odotusta!

  VastaaPoista