Sivut

torstai 17. tammikuuta 2008

Valmiita ja vähemmän valmiita

Eli käsitöitä on valmistunut, josta olen hyvin ylpeä... tosin lankoja läpi käydessäni huomasin että paljon on myös UFOja (UFO = unfinished object). Ensin valmiit:Tässä siis valmiina huivi siitä joululahjaksi saadusta multi mohairista, koko 20*200cm ja lankaa kului n 70g. Puikot 6. Neulepinta (jota yritin kuvata tuossa toisessa kuvassa) on saatu aikaan mallineuleella: *2o yhteen langankierto* toista *-* ja nurjalla kaikki silmukat oikein. Eli hyvin simppeli ohje.Tässä sitten se alkuvuoden urakka, pusero itselle elfin color langasta. Sitä saa miettiä miksi ostin tuota lankaa kun en suuremmin pätkävärjätyistä tykkääkään. Tosin tuosta langasta tulee hiukan raidallinen lopputulos. Lankaa minun xl kokoon kului vain vajaa 250 grammaa joten todella riittoisaa lankaa on. Puikkoja en muista mutta oli vyötteen mukaiset. Malli omasta päästä. Nyt harmittaa kun oisin voinut tehdä pitemmänkin mutta pelkäsin koko ajan langan loppuvan kesken, sitä kuitenkin jäi yli kerällinen, joten pituutta olisi saanut enemmän.Ja vaikka vakaa aikomus oli etten osta lankaa ennenkuin vanhat väheneeniin kuvan mukaisen annoksen kuitenkin tilasi Muori Menninkäisen lankamyynnistä.

Ufoja todellakin löytyi useita:
pipo, langat päättelemättä
Kaulahuivi, purkutuomion saanut mutta purkamatta
sängynpeitto, ikuisuusvirkkaus
3 kpl liinoja, minä en osaa virkata?!?
Polvimittainen patenttineuletakki, tämä on kyllä purkua odotellut 10 vuotta
tilkkupeitto, tilkkuja valmiina tyynyn verran...
mohairhuivi rose-tekniikalla, tämä on lankojen päättelyä vaille
baby born nuken villatakki, kpleet valmiina.
Muitakin varmasti on, niitä en vain edes halua muistaa...

Lopuksi vielä pieni varoituksen sana siitä miten hamstraajille voi käydä. Minä ajattelin kurkata yläkaappiin että mitä se on sisälleen saanut, no jakkara kippasi juuri kun sain oven auki, seurauksena se että ovi repesi saranoineen päivineen irti... Mies taas tykkää minusta ja minun käsitöistäni enemmän. Miehen logiikallahan oven repeäminen johtuu käsitöistä... ilman käsitöitä minun ei olis nääs tarvinnut kurkkia siihen kaappiin... Minä syytän miestä: mitäs joko a) otti itselleen näin lyhyen emännän että tarvii jakkaraa nähdäkseen kaappiin tai b) laittoi kaapit liian korkealle.

3 kommenttia:

 1. Kiitokset neuvosta, en kyllä olisi osannut linkittää nappia, enkä muutakaan ilman sitä!

  VastaaPoista
 2. Hei. Tulin vierailemaan täällä sinunkin blogissasi.

  Kivannäköistä tuo huivin neulepinta.

  Ne on pirullisia nuo kaapit, kun olla möllöttävät tuolla taivaan tuulissa. Ketäs muuta siitä voi syyttää kuin miestä... voisihan hän olla ojentamassa aina tarvittavia tavaroita :) Toivottavasti et vain satuttanut itseäsi.

  VastaaPoista
 3. Hihihii! Mahtavaa miehen logiikkaa :)

  VastaaPoista