Sivut

torstai 3. heinäkuuta 2008

Siskon jalanjäljillä

Niin, kuten siskoni jo aiemmin, päätin minäkin ryhtyä varkaaksi. Naapurin raparperi näytti niin houkuttelevalta että otin osani sen kummemmin lupia kyselemättä (tähän väliin tiedoksi : naapurissa asuu mieheni mummo ja on monesti raparperiä minulle tuputtanut mutta ei silloin ole ollut tarvista).

En kyllä ollut miettinyt mihin tälläkään kertaa olisin sitä tarvinnut mutta ajattelin että josko kokeilisi raparperi-mansikka simaa . Tapani mukaan olin tosin ollut hieman ahne ja raparperin varsia oli aivan liikaa tai sitten simaa olisi pitänyt tehdä saavillinen. Päätin kuitenkin ensimmäisellä kerralla ottaa varman päälle ja valmistaa simaa vain yhden annoksen verran. Ja osasta raparpereista keitin sitten raparperi-mansikka kiisseliä. Hieman näemmä muutin reseptiä tehdessäni koskapa lisäsin jäiset mansikat (niin tuoreita ei tällä kertaa ollut) jo keittovaiheessa joukkoon.Ja eilisellä kauppareissulla poika innostui ostelemaan (tai oikeammin punnitsemaan hedelmiä, joten tänään päivemmällä ollaan herkuteltu tällaisella herkulla:

Hedelmäsalaatti Santen tyyliin

1 omena paloina

1 päärynä paloina

1 banaani paloina

1 tölkki säilykemandariinia

1 tölkki säilöttyjä papaija paloja

Ja päälle paljon kinuskikastiketta

Niin, niistä lopuista raparpereista taitaa tulla huomenna pelti tai pari raparperipiirakkaa. Ja ehkä raparperimehua. Niin ja vaikka mitä muutakin.

5 kommenttia:

 1. Hedelmäsalaatti kinuskikastikkeella on kyllä tosi hyvää! En tiedä soitteliko Tiiina jo, mutta lauantai-aamuna kaniksella tavataan. Mulla on kenraaliharkat klo 12, eli pitää lähteä noin 11:20... siis mitä aiemmin, sen parempi. Muistaakseni puhuttiin kaheksasta. Nähdään huomenna =)!

  VastaaPoista
 2. Raparperi on kyllä niin hyvää, mistähän minä lähtisin sitä pihistämään =)

  VastaaPoista
 3. maijja: juu oli puhetta, mun pitää mennä töihin kympiksi mutta olen niin kauan teidän seurassa.

  johku: ei muuta kuin silmät auki ja heti kun näkee raparperia jollakin pihalla niin nyhtäsee sieltä pari vartta.

  VastaaPoista
 4. NAM mitä herkkuja! Raparperistä saa kyllä vaikka mitä maukasta. Taidanpa itsekkin käydä raparperivarkaissa tuolla äitin kasvimaalla nyt kun satun täällä päin olemaan.. :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos hirveän paljon ihanasta paketista! Vesi herahti kielelle, katsellessani sinun kiisseliä :)

  VastaaPoista