Sivut

maanantai 9. helmikuuta 2009

Hella


Kaikki alkoi jo kuukausia sitten erään kyläreissun jälkeen.


Äiti, Iinalla ja Aatulla oli sellainen hella.


Äiti minäkin haluan sellaisen hellan.


Itse en kyseistä hellaa nähnyt, mutta minä tiesin tasan tarkkaan millaista hellaa minä en halua. Meille ei tuotaisi sellaista muovista hetken kestävää häkkyrää. Aikani katselin kauppojen tarjontaa ja tajusin ettei mieluista löydy. Aika ajoin poika muisti hellan.


Äiti, miksei pukki tuonutkaan hellaa?


Ajatukset valtasi itse tehty hella. Valkoista kalustelevyä, pari saranaa ja hieman puusepän taitoa. Ja aikaa olla rauhassa. Ja sitten, pahvilaatikko voisikin olla hyvä hella. Yhä edelleen pojalta uupui hella. Kunnes eilen iltasella.


Äiti, voisiko tämä olla hella?


Kyllä, se tosiaan voisi olla hella. Ikeasta ostettu rahi, hieman mieliuvitusta ja aikaa istua ompelukoneella ja nyt vihdoin ja viimein meidän lapsella on hella. Ja äsken puhelimessa oli onnellinen pieni poika.


Isi, äiti teki minulle tänään hellan. Ja munia. Ja makaroonita. Muomena (=eilen) ne oli jakkara ja lankaa, nyt on hella ja kuokaa.

6 kommenttia:

 1. Vautsi mikä Hella! Olin jo muutaman rivin luettuani aikeissa sanoa, että sielläkait se on kaniksella mun vanha muovihellani - mutta tuo on kyllä niin päheä, että jää muut kakkoseksi. Ja makaroonitakin :D!

  VastaaPoista
 2. Voi pojat, että on mukava leikkiä näin ihanalla upouudella hellalla!

  Hyviä kokkauksia sinne vaan tulevalle keittiömestarille ;)

  Heini

  VastaaPoista
 3. Hiano!!! Ja vielä ruokiakin... waaau!

  VastaaPoista
 4. Jopa on mainio hella. Ja tosiaankin ruokaa! Ja nuo ruoatkin on mainio keksintö. Jossain lehdessä oli noita "ruokaohjeita", en vaan enää muista missä!

  VastaaPoista
 5. Maijja: ehkä kierrätetty olisi kelvannutkin, kaupasta vain en halunnut.
  Heini: juu, kovasti leikki heti ekana iltana. Tässä on lisäksi se hyvä puoli että on pehmeä jos sattuu hieman noita äidin kattiloita kopsimaan (ei kuulu edes isoa ääntä).Tai jos vaikka liukastuu ja kaatuu hellaa vasten, mikä on varsin mahdollista tuolle pojalle.
  SatuU: usko tai älä niin pojalla oli pitkä "ostoslista" ruoista. Taitaa äidin mielikuvitusloppua kesken.
  Pami: ohjeita pitäskin kaivaa jostakin kun tällä hetkellä on omat aivot tyhjinä niiden suhteen.

  VastaaPoista
 6. Törkeen hieno! :D

  Mein pitäs kans mein Tytön tyllerölle vääntää jostain hella..

  VastaaPoista