Sivut

torstai 25. kesäkuuta 2009

20 Sanaa

Tällaisen luin Pamin blogissa ja päätin napata mukaani.

Tässä on lueteltu 20 sanaa. Kirjoita jokaisen kohdalla, mitä lapsuuden/nuoruuden tapahtumia, asioita tai tunnelmia tulee kyseisestä sanasta mieleen.
1. Kampa
Pikkusisko päätti tehdä minulle kampauksen automatkan aikana, lopputulos oli vähemmän kaunis: otsatukka jäi kiinni kampaan ja se piti leikata aivan juuresta poikki. Olin juuri kasvattanut pitkää otsatukkaa.
2. Lintu
Kerran oli pikkulintu päässyt jotakin kautta ilmanvaihtokoneeseen. Sitä sitten pelastettiin siskon ja kavereiden kanssa sillä seurauksella että kissamme söi raukan.
3. Meri
On aika lähellä, lapsuudesta muistuu mieleen kesäpäivät Letolla, yhdessä sukulaisten ja ystävien kanssa. Rannalla juoksi hevosia ja vesi oli merivedeksi likaista johtuen siitä että joki laski lähelle.
4. Kitara
En osaa soittaa vaikka aina olisin halunnutkin. Yläasteen bändissä olin basisti kun muuta en osannut.
5. Kello
Mummolan Valmet-merkkinen seinäkello. Vedettiin aina vain aikaa, ei ikinä soittoa vaikka olisin halunnut että se myös lyö.
6. Oksentaminen
Kerran iski angiina ja oksennustauti samalla kertaa, itkin koko yön kun oksentaminen sattui niin kovasti
7. Mummo
Kaksi hyvin erilaista mummoa. Toisen luona pääsi navettaan ja ratsastamaan lehmällä, kokeilemaan miltä tuntuu ottaa kiinni paimenpojasta. Toinen vei mukanaan töihin, siivoamaan pankkia. Pankin kellarissa asui mörkö, joten sinne ei saanut mennä.
8. Kirja
Yksi kirja lapsuudesta on kovasti tykätty jo toisessa polvessa, symppis-sarjan Kränkkä. Monesti tapeltiin siitä kenen on ne kirjakerhosta tulleet kirjat.
9. Pipo
Oli päässä talvella, enkä tarkene ilman vieläkään.
10. Matematiikka
Lempiaineita koulussa.
11.Metsä
Usein leikittiin pappilanniemessä, milloin mitäkin.
12. Ukkonen
Lievää kunnioitusta, ihailua ja pelkoa se aiheutti jo lapsena. Nuorena istuin usein terassilla tai parvekkeella ihaillen luonnonvoimaa.
13. Hiukset
Lyhyet, lapsuudesta muistan isän hiusten leikkuut: siihen tuli pieni mutka ootappa niin vähän oikasen. Aikuisena olen tajunnut että ei näistä kauniita pitkiä saisikaan.
14. Veli
Sitä odotettiin pitkään, ja ensimmäiset kesätyöt oli veljen hoitamista kotona kun vanhemmat oli töissä. Ärsytti välillä kun itse oli teini ja veli tuli siskon pyynnöstä vaklimaan. Tosin itse käytin samaa taktiikkaa isosiskoon.
15. Ikkuna
Nähtiin veljen kanssa tonttu takkahuoneen ikkunasta. Kukaan ei meitä usko kai vieläkään mutta tonttu siellä oli. Ehkä kuitenkin joku tuttavaperheen lapsi tonttuilemassa mutta kauniit vaaleat hiukset sillä ainakin oli.
16.Kalenteri
Meillä oli yhteinen joulukalenteri, jossa jokaiselle oli oma avauspäivä vuorollaan.
17.Puuro
Ei ollut minun suosikkiruokieni listalla, kerran söin aamupuuroa useamman tunnin kun pöydästä sai nousta vasta kun lautanen oli tyhjänä. Muut tulikin sitten päiväruoalle kun minä rappailin puuronloppuja suuhuni. Totesin vain äidille: minä söin jo, enkös syönykki äkkiä.
18. Nenäliina
Ihmettelin aikuisia jotka niisti liinaan ja tunki sen sitten hihaansa. Tätä kyllä ihmettelen vieläkin, itse en ilkeä laittaa edes takaisin taskuun vaan laitan roskiin. Tosin silloin oli ihania kankaisia liinoja.
19. Kynsilakka
Veljenkin kynnet piti lakata kun omia lakattiin. Ei ollut puhdistusainetta ja veli joutui kulkemaan jonkin aikaa kynnet punaisina kun äiti ei koskaan muistanut tuoda puhdistusainetta kaupasta.
20. Taulu
Kotona ei ollut "oikeita" tauluja kuin yksi, sellainen peltomaisema. Äidin posliinimaalaustöitä oli esillä useampia, ne oli (ja ovat edelleenkin) mielestäni kauniita.

3 kommenttia:

 1. Ihania muistoja! Kammasta tuli mullakin heti tuo tarina mieleen... mutta ilmeisesti en pelkää kostoa, kun sinut päästän kamman kanssa omaan tukkaani kiinni :D

  VastaaPoista
 2. Vai vaikoilemaan!?

  Ihania muistoja tosiaan.Minä en muistanut, että kissa olisi syönyt sen linturukan.

  VastaaPoista
 3. Maijja: ehkäpä odotan vain hetkeä jolloin vähiten pelkäät kostoa ;)

  Tiiina: no nythän tämä sitten tuli julki. En muuten ole itsekään varma söikö se sitä mutta samaan huoneeseen ne lopulta päätyivät ja höyheniä leijaili

  VastaaPoista