Sivut

perjantai 21. maaliskuuta 2008

Sukka-bingolotto

Eli tämmöiseen törmäsin useassa blogissa ja rupesin itsekin miettimään omaa sukankudontaani, nyt sitten vastailen itsekin. Alun perin lähtenyt liikkeelle täältä Neulontain blogista.
kerro omin sanoin. jatka sinnesuuntaan mihin sukkapuikot osoittavat. muutama referenssikysymys mielen ja sanansäilän lämmittelyksi:
• alkaako sukan neulominen sukkavajeesta, langasta..? onko sukkapari välityö?
No sukkavajettakaan meillä ei podeta, mutta sukkien kutominen nyt on sellaista mukavaa aivotonta hommaa. Siis kun kutoo yleensä ihan perussukkaa ilman mitään kuvioita
• vai etkö tee sukkia? (tämä hieman vesittää bingolotto-osuutta.)
Tulee tehtyä useammat vuodessa, nyt kesken 3 paria
• sukkajemmaatko pahan päivän varalle vai päätyvätkö ne suoraan jalkaan?
Yleensä päätyy ihan jollekin muulle, eli siis kudon sukat jotka sitten tyrkytän jollekin tuttavalle käyttöön
• minkälaisia sukkia teet mieluiten – palmikoita, pitsiä, taviksia?
Tykkäisin tehdä palmikoita ja pitsiä mutta niiden käyttö olisi niin vähäistä. Taviksia eniten
• minkälaisesta langasta pidät ja miksi? podetko toisen sukan syndroomaa?
No tiedä sitten pidänkö mutta 7veikkaa tulee sukkiin laitettua, se on miesten sukissakin ainoa hyvin kestäväksi toteamani lanka, jonkin verran kudon muistakin, sukat tulee kyllä valmiiksi mutta ne viimeistelyt tahtoo jäädä puolitiehen.
• ohjeesta vai omasta päästä ja otatko silmukkamäärät otsatukan alta?
omasta päästä, ensimmäiset ohjeesta tehdyt tein nyt maaliskuussa sukkavaihtoon, muuten olen kyllä saattanut nähdä kauniin mallin jonka sitten muistista olen tehnyt.
• minkälainen kantapää? miksi juuri se?
Ihan perusvahvennettu, ihan vaan siksi että muita en vielä ole harjoitellut, se on ollut riittävä tähän mennessä, nyt tiimalasi on harjoitusmielessä tulossa omiin kesäsukkiin
• tavallisena vai takaperin neulottuna? oletko koittanut molemminpäin?
molemmin päin on koitettu, ja tähän nurinpäin tekoon nyt ihastuin, ja sitä varmasti tulen käyttämään jos nyt en ihan perussukissa niin muissa ainakin
• kerro sukkaniksi, jos olet sukkasalaisuuden haltija
No eipäs tässä taida suuria niksejä olla, siis sellaisia mitkä jo ei olisi kaikkien sukankutojien tiedossa. Itsellä tahtoo tulla sukkapuikoilla kutoessa sileää siihen puikon vaihtumiskohtaan sellainen "pystysauma" sen välttää sillä että kierrättää silmukoita (eli siis siirtää aina yhden silmukan seuraavalle puikolle jne, tällöin kierroksen vaihtumiskohta kannattaa merkitä jotenkin)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti