Sivut

lauantai 7. helmikuuta 2009

Sukkia ja nuttuja

Käsitöitä teen aina sopivan tilaisuuden tullessa eteen, vähemmänhän sitä nykyisin on aikaa kuin ennen Sannin syntymää. Oma palmikkoneule alkaa olla rinnankorkeudelle asti neulottuna, ilman mallia neulottaessa on se huonopuoli että voi tulla tenkkapoo eteen eikä tiedä miten jatkaisi. Kävin viikolla hakemassa kerän lisää lankaakin kun silloin lankoja ostaessa oli tarkoitus tehdä tunikamittainen liivi, nyt teen siis niukkalinjaista paitaa. Oli onneksi vielä samaa erää liikkeessä.
Valmistakin on vaikka niitä en tänne ole niin hirveästi esitellytkään. Sukkia on tehty 3 paria joulun jälkeen, tässä kuvia yksistä. Nämä on ne Johkun sukista mallia saaneet sukat, kaikki ei aivan mennyt nappiin tässä ekassa parissa ja toinen pari on nyt puikoilla. Ajatuksena samalla kirjata ohjeen tapaista ylös (tosin pitää kysyä mitä Johku on siitä mieltä). Kuvat on kyllä aivan säälittävän huonoja, antakaa anteeksi. Kameran (Canon PowerShot A410) kapasiteetti on vain aivan riittämätön, kuten myös kuvaajan taito.


Kun aina ei jaksa kutoa pelkästään sukkia, on välissä valmistunut muutama nuttu vauvaviemislaatikkoon. Yllätysnutun ohjeen sain suomenkielisenä Evalta . Ajattelin kokeilla minkä kokoinen tulee nalle-langasta 3½-puikoilla ja tulikin aikalailla meidän tytölle sopiva nuttu. Ehkäpä kudon toisenkin.

Ja koska se ystäviemme vauva oli kuin olikin tyttö (siis mies sanoi että ovat saaneet tytön mutta perhekerhossa joku sanoi pojaksi), niin täytyi kutoa tuon yllätysnutun tilalle jotain tyttömäisempää. Eli tässäpäs tämä pienen tytön bolero, koko n. 68. Ja kuten kuvasta näkyy, Sanni ei oikein viihdy mallina. Ohjeen katsoin jostakin vanhasta novitasta, voin kaivella tarkemmin jos joku haluaa. Lankana minulla Novitan Bambino ja Tango 3 puikoilla tikutettuna.
Ainiin, eilen meillä oli jälleen leivontapäivä, tällä kertaa sämpylöitä ja vilhelmiinoja. Mies kyseli illalla että mitä nuo kokkareet on (sante teki vilhelmiinoista aika omalaatuisen näköisiä), vastasin että voita ja sokeria, joiden sekaan on laitettu himppu jauhoja. Kummakos tuo jos hyvältä maistuu?

4 kommenttia:

 1. Sinähän olet saanut paljon aikaan: nätit sukat ja ihana bolero!

  Ja totta kai Santen tekemät ovat hyviä! :-)

  VastaaPoista
 2. Onpa hienot sukat! Ja nutussa on kiva raidoitus, ja ohjekin näköjään wörkki.
  Paljon sinä saat aikaan, ei voi kuin ihmetellä...

  VastaaPoista
 3. Hei, laitappas miulle mailia? Ois kiva tutustuu ehkä muutenkin kuin netin välityksellä..Jos kerta aika maantieteellisesti lähekkäin asumme ;) pivikki@luukku.com

  VastaaPoista
 4. Saisitko mitenkään linkattua tuota yllätynutun ohjetta tänne sivuillesi?

  VastaaPoista