Sivut

sunnuntai 28. syyskuuta 2008

Sairastelua ja käsitöitä

Jo kolmatta viikkoa on flunssa sitkeästi vaivannut minua ja poikaa. Välillä tuntuu että mennään jo parempaan suuntaan kun sitten taas alkaa kauhea köhiminen ja niistäminen. Jotenkin ollut voimaton olo kun itsekin sairaana yrittää touhuta sairaan lapsen parhaaksi. Öisin on unet jäänyt molemmilla lyhyiksi eikä päivisinkään uni ole oikein tullut.


Käsitöitä on kuitenkin tullut tehtyä kun kunto ei oikein ole antanut myöden siivoustouhuille, vihdoinkin olen saanut pääteltyä muutamia huiveja jotka olen aloittanut itselleni mutta tullut sitten ennen päättelyjä siihen tulokseen ettei ole oikein minun tyylisiä. Ehkäpä pukinkontti saa täytettä näistä.

Vauvan tilkkupeittoon on tilkut valmiina, enää pitäisi loput kastella ja silittää sekä yhdistellä peitto, ja siihen toiseenkin hys-hys peittoon on tullut tehtyä 1/5 tilkuista, joten toiveissa on että se on jouluksi valmis. Eilen kävin lankaostoksilla tällä kertaa naapurikaupungissa. Siellä kun en aiemmin ole lankakaupassa käynytkään, positiivinen yllätys oli se että novitan woolista oli ihania värejä tarjolla. Yleensä kun sitä on hyllyssä vain kaikkina "ihanan pastellisina" vauvaväreinä. Nyt jo tuota peittoa varten ostin toisesta paikasta sitä punaista ja vihreää. Tuolla oli ihania petroolin ja violetin sävyjä, joista olen haaveillut tätä. Mutta kun ei ole vielä tietoa onko tyttö vai poika tulossa ja malli on mielestäni hieman tyttömäinen.

Pienoinen paniikki on viimepäivinä nostanut päätään tuolta syövereistä, enää muutama kuukausi ja LA on käsillä, ja niin paljon pitäisi vielä tehdä. Olin aivan kuvitellut peseväni ikkunat silloin anopin loman aikana, mutta se aika meni kyllä kuumaa mehua juodessa ja nenää niistäessä. Olohuoneen ikkunat sentään sain viime viikolla pestyä, joten vielä olisi pestävää. Niin ihanaa kun onkin se että poika on innokkaana touhuamassa kaverina niin ikkunoiden pesussa alkoi pinna kiristymään uhkaavaan tahtiin kun poika perässäni "pesi" jo pesemiäni ikkunoita... Joten se että sain erkkerin ikkunoiden yhteensä 14 pintaa puhtaaksi tarkoitti sitä että pesin ainakin 24 pintaa. Ehkäpä jossain vaiheessa saan pojan johonkin hoitoon päiväksi tai pariksi että saan loput ikkunat pestyä hieman pienemmällä työllä ja hermostumisella.

5 kommenttia:

 1. Sinulla syntyy huiveja. Kauniin kirsikkainen punainen tuo yksi pinosta.

  Minun elämäni ensimmäinen pitsihuivi saa olla vähäksi aikaa myös viimeinen...

  VastaaPoista
 2. Se alimmainen oli se kuvitelmissani "ihanan ilmava ja seitin ohut" hartiahuivi sinne häihin... Ei aivan onnistunut.
  Tuota ympyrätakkia aloin sitten eilen illalla neulomaan, jos tulee poika niin pitää laittaa odottamaan että jonnekin tupsahtaa pikkuinen tyttö.

  VastaaPoista
 3. Kokeilepa tämä (vastauksena kysymykseen/pähkäilyyn omassa blogissani):
  http://www.flickr.com/groups/purlbeebabette/pool/

  VastaaPoista
 4. Harmi kun olette sairastelleen. Vieläkö joudut kauan odottelemaan, jotta tiedät kumpi teille muuttaa; tyttö vai poika?

  Ympyrätakki on tosi sievä, mietin josko meidän neidillekin tuommoisen tekisin.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Tiiina, selvitti paljon. Esimerkiksi sen että muut on tehnyt "raidallisia" tilkkuja, minä yksivärisiä. No yhdistystekniikan huomasin tuolta, ei jää niitä korkeita saumoja ollenkaan.

  Johku: takista tuli tosi ihana, suosittelen. Tosi helppo ja nopea neuloa, hihat jätin ohjetta lyhemmiksi koska ne oli mitoitettu niin että menis 4 vuotiaaksi asti. Takki on nyt lankojen päättelyä vaille valmis.
  Vielä pitäis mennä melkein 2 kk ennenkuin paljastuu kumpi tulee.

  VastaaPoista